Kaproning

kap

For de kaproningsinteresserede i ARA er der flere aktiviteter. Du kan ro kaproning i inrigger, i outrigger, men også indendørs kaproning i ergometeret.

Nogle af medlemmerne i ARA træner jævnligt og stiller op til forskellige kaproninger, andre vil bare gerne føle at de forbedrer formen og teknikken samtidigt med at de får båden – og mandskabet ’op og flyve’ på roturen.

Derfor er kaproning en mulighed og et tilbud til langt de fleste af roklubbens medlemmer.

Inriggerkaproning i ARA
Langtur og kaproning er normalt to uforenelige størrelser. Ikke desto mindre er det en kombination af disse to ting, der bydes på, når hold fra ARA deltager i ÅVM, Jysk Maraton, Karlebo Maraton og de 5 langdistancekaproninger, der arrangeres af DFfRs Motions- og turudvalg rundt om i Danmark.

Inriggerkaproerne fra ARA deltager blandt andet i DM-langdistancekaproningerne (10 & 25 km). Jævnt fordelt over sæsonen deltager vi i de 5 landsdækkende stævner, hvor der kæmpes mod hold fra andre af landets klubber. Hvad enten du har medaljeambitioner eller bare vil være med, er det en unik mulighed for at prøve at få noget nyt ro-vand under måsen. I de senere år har langdistancekaproerne fra ARA deltaget i stævner følgende steder: København, Tissø, Kolding, Vejle, Silkeborg, Humlebæk, Sønderborg, Ringkøbing, Hvidovre, Hadsund, Nakskov og i Egå.

Sæsonens bedste placeringer belønnes med medaljer fra Danmarks Idræts Forbund (DIF).

Outriggerkaproning i ARA
Vi har alle set dem. De er i tv den ene gang efter den anden. Guld-4’eren er for mange danskere definitionen på kaproere. På Brabrand søen har du muligheden for, ligesom de sidste mange år, selv at sidde i en af de slanke og hurtige både. Der er ikke bare mulighed for at ro 4’er men også gode muligheder for at prøve kræfter med en bred vifte af bådtyper. Her kan nævnes 8’er, dobbeltsculler, singlesculler og mange andre! Prøv dem – det er sjov!

Outriggerkaproningen foregår på Brabrand Rostadion, hvor klubbens medlemmer har adgang til de fælles faciliteter.