Ingen tang eller remoulade

Bare rolig, du bliver ikke rullet i remoulade

Af Randi Rehmeier

Der går mange rygter om, at nye roere skal igennem et ydmygende ritual for at blive optaget i de danske roklubber. Sporten på DR bragte et indslag om emnet i juni 2011, som du måske har set? Du kan imidlertid tage det helt roligt, for sådan er det ikke hos os…

I Roklubben ARA forløber kanindåben med sjove aktiviteter. Det er på ingen måde farligt, ulækkert eller klamt. Det er en hyggelig dag, som er sjov for alle. Kanindåben afsluttes med et brag af en fest om aftenen. Læs her en kanins beretning om at starte i Roklubben ARA.

Dit første år i Roklubben ARA kan meget vel gå hen og blive det år, hvor du en hel sommer må finde dig i at blive kaldt ”kanin”. Om end det muligvis ikke føles voldsomt smigrende, så er der fordele ved at have langøret særstatus i Roklubben ARA. Det er gammeldags købmandsskab, hvor du stiltiende accepterer kærligt drilleri, men til gengæld får overbærenhed i rigelige mængder.

Du får kyndig vejledning, og så bliver der båret over med de utroligste ting. Også våde sko. Mange af de mennesker, der er fast inventar i Roklubben ARA, har haft åreformede håndflader siden de blev konfirmeret. Og nu er mange af dem 60.000 år gamle, så de ved, hvad roning handler om. De har alle det ene punkt tilfælles, at de elsker rosporten, og at de håber, du også vil komme til at holde af solskinsdage på vandet og lugten af gammel træbåd. Og selvfølgelig gør du det.

Et par tips
Her er et par tips til, hvordan du lynhurtigt kan vinde respekt-point på vandet i blandt de garvede roere:

1. Spørg ALDRIG nogen, om de vil ”med ud og sejle”. Det hedder ro. Man ror en tur, fordi det foregår i en robåd. Jo før du får dette implementeret i dit sprog, jo bedre.

2. Nik anerkendende, når din instruktør kan forklare præcis, hvor den lumske sten ved pynten inden Egå Marina ligger. Ros er godt, også i en robåd. Og selv veteraner er modtagelige.

3. Allerede efter få ture på vandet, kan du opleve at høre de samme anekdoter mere end én gang. I Roklubben ARA tilbringer vi meget tid sammen, så historier har det med at gå igen. Heldigvis bliver de ofte justeret lidt undervejs og kan ende med at blive helt nye historier. Det bidrager til en rar stemning.

Dåbsfest
Klimaks på din første sommer som roer i Roklubben ARA er dåbsfesten. Det er en lørdag eftermiddag i august, hvor hele kaninholdet får studset ørerne under ordnede forhold. Mange af dine læremestre er sikkert iført tyl og en lille promille, stemningen er spændt, og som kanin er du komplet uvidende om, hvad der skal ske. Du ved bare, at I skal være i centrum for ét eller andet. Og sådan skal det være. Man bliver ikke rullet i remoulade og fjer, og man skal ikke stå på hovedet i en balje med glögg, imens formanden synger et Gnags-nummer. Det ville være umenneskeligt. Det med Gnags, altså.

Tag en eks-kanins ord for, at jeres rokammerater tager sig godt af jer. De har også selv været kaniner engang.