Værd at vide om roning i ARA

vaelgara

Vi har her samlet en række spørgsmål, som mange ønsker svar på. Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte bestyrelsen på bestyrelsen@roklubbenara.dk

Hvorfor er der kaniner i Roklubben ARA?
Det lyder besynderligt, at der findes kaniner i en roklub. Et nyt medlem kalder man en kanin. Navnet skyldes, at nye roere kan minde om en kanin, der hopper, når de roer første gang. Det kan diskuteres, hvorvidt det er sandt eller falsk. Man er kanin, indtil man bliver døbt. Det er derfor en tradition, at der afholdes kanindåb hvert år i august måned, hvor vandet er varmt. Kaninerne bliver døbt og er herefter “rigtige roere”.

Der florerer rygter og skrækhistorier omkring ulækre oplevelser ved en kanindåb, hvor kaninerne kommer ud for ubehagelige hændelser. Det er IKKE tilfældet i Roklubben ARA. Læs her en kanins beretning om at starte i Roklubben ARA.

Hvor lang tid tager det at ro?
Som al anden sport tager roning tid. Hvor meget tid man skal bruge på roning er forskelligt alt afhængigt af turens længde og vejrforholdene. Her kommer et par eksempler.

1. Du møder op på en roaften kl. 18.00. Der bruges tid på at sætte hold, gøre båden klar, ro og efter turen skal båden vaskes. Hvis roturen er 10 km, vil du kunne tage hjem kl. 20.30-21.00.

2. Du kommer med på et morgenhold kl. 6.00. Her går det hele lidt hurtigere, da den samme tur kan klares på ca. 1,5 time. Du er klar til at gå kl. 7.30-8.00.

3. Du møder op til fællesroning en søndag kl. 10.00. Denne dag bliver I enige om, at turen skal gå til Skødshoved. I Skødshoved går man typisk i land og spiser is eller medbragt mad. På en sådan dag skal du ikke regne med at være færdig før kl. 15.00. Om du vil deltage i en lang eller kort tur, bestemmer du selv.

Er det dyrt at gå til roning?
Det første års medlemskab i Roklubben ARA koster 1300 kr. Det kan umiddelbart lyde af meget, men det er rent faktisk billigt – 100 kr. om måneden. Du kan få rigtig meget motion for pengene – fra april-oktober er der roning og fra november-marts er der både indendørs roning i ergometer, svømning, fodbold og badminton. Læs her mere om kontingentsatser.

Skal jeg have bestemt tøj på for at ro?
Det kræver ingen speciel beklædning at ro – du kan ro i det sportstøj, du ønsker. Det er en god idé altid at have lag-på-lag på, så kan du tage tøj af, hvis det bliver for varmt. Derudover er det smart at have regntøj med i rygsækken, da der kan være langt til land, hvis du er blevet våd af en stor regnbyge. I princippet kan du ro i de sko, du ønsker, men det er vigtigt, at de står godt fast i båden. Sportssko med en blød gummisål er gode.

Kan robåden kæntre?
Ja, det kan den, men man skal være meget uheldig. Hvis du følger instruktørens eller styrmandens anvisninger, er du ikke i fare. Én gang om året afholdes der kæntringsøvelse. Her kan du i praksis træne, hvordan du skal forholde dig ved en kæntring og samtidig opleve, hvor svært det er at kæntre en robåd.

Får jeg vabler på hænderne?
Mange får vabler i starten, men med tiden vænner huden sig som regel til det, så du i stedet får hård hud.

Skal jeg aflægge svømmeprøve?
Ja, fordi du skal vise, at du kan svømme 300 m uden ophold, svømme mellem årer og tage redningsvest på i vandet – hvert år skal alle i ARA aflægge svømmeprøve inden sæsonstart.